städfirma flyttstädning

Platserna din städfirma inte missar vid en flyttstädning

Om du tillhör de som tänker att du klarar flyttstädningen på egen hand ska du veta att du antagligen kommer att göra missar. Har du tur så märks inte detta. Har du inte tur kan det bli bakläxa och en onödig kostnad för dig. Faktum är att den som inte är van vid att sköta flyttstädning på ett professionellt sätt sällan är medveten om vad som verkligen krävs.

Om du inte tror att detta är sant ska du läsa vidare och se vad många missar. Det här är sådant som du antagligen inte har gjort sedan du flyttade in i din bostad…

Lampknapparna

De där knapparna som sitter på väggarna blir med tiden ganska smutsiga. Men du är så van vid att de skiftat färg från vitt till beige att du inte tänker på att de faktiskt är fulla av fett och smuts. Under en flyttstädning får man inte missa lampknappar som finns på väggar i huset. De ska inte ha avlagringar, klister och annan smuts.

Väggarna

När torkade du sist av dina väggar? Väggarna ingår i en flyttstädning och det vet din städfirma som jobbar professionellt med detta. Spindelnät och damm som sitter långt upp mot taket måste torkas bort. Detta utan att det blir fula märken på väggen.

Det gäller att använda rätt teknik och verktyg för att det här ska bli bra. I och med att du antagligen inte torkar av väggarna varje vecka måste du köpa in material för att göra jobbet. Står du utan verktygen är risken stor för att du hoppar över detta moment. Då kan det bli så att du får bakläxa och måste leja en städfirma stor.

Insidan av garderober

Du kanske tycker att din garderob är fräsch men det är viktigt att förstå att vi alla har olika syn på vad som räknas som rent. Om din vovve har haft nedersta hyllan i garderoben som sovplats kommer det inte att gillas att det fortfarande finns hundhår i hörnen efter avslutat flyttstädning.

Dessutom gäller det att torka av hela insidan av garderoben. Inte bara hyllor. Du kanske inte ens har tänkt på att du stänkte några droppar kaffe på insidan av garderobsdörren för ett år sedan. Det kommer den som flyttar in inte att gilla!

städa garderob

Avloppen ska öppnas!

Det här är en vanlig tabbe som personer gör då de vill sköta flyttstädningen själva men som en städfirma med städgaranti aldrig missar. Det räcker inte att torka av golv och plocka bort hår och smuts från galler. Gallren ska också öppnas så att man kan komma åt i avloppet och fiska upp det som finns där.

En flyttstädning är djupgående och den kommer också att inspekteras med tanke på detta. Gör dig själv en stor tjänst och låt en städfirma med erfarenheten ta hand om uppdraget. Då kan du vara säker på att dessa vanliga missar och mer är med i städprotokollet.

Dessutom kan du ju göra något vettigare med tiden. Bara det är anledning nog till att inte ta risken att göra misstag som sedan blir tidskrävande och dyra!