hur rengör jag mitt badrum

Hur rengör jag mitt badrum?

Hur rengör jag mitt badrum är det många som frågat. De bästa rengöringsmedlen har du nog hemma blir svaret. Gamla husmödra tips är det vi har bland våra livsmedel, nämligen ättika, bikarbonat och citronsyra. Mycket billigare och dessutom miljömässigt bra och till stor del även bättre än många dyra rengöringsmedel som dessutom inte är miljömässigt klassade.

Hur rengör jag mitt badrum?

  • Har fogarna blivit svarta. Det kan bero på att det varma vattnet bildat mögel. Ta 24% ättika och spraya det på beläggningen. Låt det verka i någon timme och använd sedan en mindre borste ex. tandborste eller en trasa och gnugga rent.
  • En toalett som blivit gul och trist trots alla WC rengöringsmedel så funkar även här en Ättika lösning, men det måste verka under en längre tid. Häll ättika i toaletten och låt detta verka över natten. På morgonen använder du bara toaborsten och gnuggar rent. Fungerar inte lösningen med ättika så kan man även använda citronsyra, som fungerar mot svåra fläckar och beläggningar.Städa därefter toalettstolen ofta genom att spraya med rengöringsmedel, torka av och med jämna mellanrum använda ättika eller citronsyra.
  • Kakel/klinkers: Ta ättika och en sprayflaska. Spruta på de berörda områdena och torka rent med en blöt trasa eller svamp. Därefter kan man avsluta med en polish för ett skinande resultat.
  • Immar spegeln igen när du duschat? Rengör spegeln med glasputs och en skrapa. Gnid därefter in med ett raklödder och torka därefter rent. Sedan kan du duscha precis hur varmt du vill efter detta utan imma.
  • Är duschkabinen full av beläggningar och grumlig fyll en tom sprayflaska och spruta över området. Ta därefter en blöt svamp och gnugga till dess att du kan se ut genom glaset.

Varför behöver jag göra rent mitt badrum?

Ett rent och fräscht badrum ser inbjudande ut och som man absolut själv med enkla medel kan städa. Har man dessutom barn hemma så vet alla att det snabbt kan bli smutsigt. Är man även en stor familj så är det ännu viktigare att hålla rent så att inte bakterier frodas i ett smutsigt badrum. Ju fler som delar på toaletten desto snabbare kommer smuts och för att förhindra att bakterier gror så är det en stor anledning till att hålla efter sitt badrum.

Hur ofta ska man då rengöra sitt badrum?

Att rengöra sitt badrum åtminstone en gång i veckan kan kännas rimligt. Har man barn så kan man få städa varje dag. Vid magsjuka rekommenderas att du städar efter varje toabesök för att förhindra att bakterier sprids. När du har lagt ned energi på att städa din toalett så kan du därefter städa den oftare genom att spraya med rengöringsmedel, torka av och med jämna mellanrum använda ättika eller citronsyra så blir det enklare att hålla den lika ren och fräsch. För att förenkla så kan man ta för vana att varje dag skölja bort tvålrester och smuts från tvättstället varje gång du tvättar händerna, och samma sak med toaletten, så avsluta dina besök med ett varv med toalettborsten om tid finns.

Kan badrum städas lika effektivt med miljömässiga rengöringsmedel?

I våra badrum blir kakel och klinkers hårt smutsade på grund av att fukten från dusch och badkar kapslar in schamporester, fett och smuts på ett trist sätt. Det kan vara mycket svårt att få riktigt rent med traditionella rengöringsmedel och då behövs ofta starkare och farligare kemikalier. Som dessutom är dåliga för miljön. Då är Ättika minst lika bra som vanliga rengöringsmedel, men såklart ett bättre val ur miljösynpunkt.

Rengör kakel och få bort kalkavlagringar i din dusch

Hur rengör man sitt badrum med dusch. Fyll en sprayflaska med vatten, en matsked ättika och några droppar diskmedel samt en tvättsvamp. Låt den stå i duschen och innan du duschar så sprayar du in duschdörrar samt väggar och låter vara medans du schamponerar dig själv. Skura därefter av glas och väggar med tvättsvampen innan du avslutar din dusch. Ett effektivt sätt att städa då badrummet blir fuktigt och smuts lättare att ta bort.

Kontaktuppgifter:

info@flyttstadonline.se

010-585 86 95